Helsinki’de otobüs şoförlerinden koronavirüs eylemi: Şoförler ön kapıları açmayacak, yolcular ücretsiz binecek

Finlandiya’nın başkenti Helsinki’de Otomobil ve Taşımacılık İşçileri Sendikası (ACP) üyesi otobüs şoförleri koronavirüs nedeniyle bu öğlenden itibaren eyleme başlıyor. Sendika tarafından organize edilen eylemde şoförler otobüslerin ön kapılarını açmayarak, yolcuların orta veya arka kapılardan, kendilerinden bilet almadan otobüse binmelerini isteyecek.

Seferlerin olağan biçimde devam edeceği ve yolcuları olumsuz biçimde etkilemeyeceği ifade edilen bu kolektif eylemle şoförlerin yolcularla yakın mesafeden temas kurulmaması hedefleniyor. Uzmanlar koronavirüsün bulaşmasının engellenmesi için 1 metreden yakın mesafede kimseyle temasta bulunulmaması tavsiyesinde bulunuyor.

Şoförler, bağlı bulundukları HSL’den (Helsinki Bölgesel Ulaşım Otoritesi) kendilerinin korona virüsten korunması için daha fazla önlem almasını talep ediyor. Sendika tarafından şoförlerin 1-2 metrelik bir mesafe olacak biçimde yolculardan izole edilecekleri bir sistem kurulmasını istiyor.


Yorumlar

“Helsinki’de otobüs şoförlerinden koronavirüs eylemi: Şoförler ön kapıları açmayacak, yolcular ücretsiz binecek” için bir yanıt

  1. […] 13.03 To protect themselves from infection, bus drivers have been picking up passengers only from the central and rear entrances, and without asking them for a ticket. (yeryuzupostasi.org) […]

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir